Kalovits Babaúszás Házirend

A Kalovits-Program 1990-ben kezdte meg működését. A sikeres és biztonságos működés miatt, gyermeketek védelmében az alábbi előírások betartása kötelező (a szabályok súlyos és/vagy rendszeres megszegése a foglalkozások látogatásáról történő kizárást vonhatja maga után)!

1. Higiénia, egészséges környezet

 • A higiénés szabályok mindenki számára kötelezőek! A foglalkozásokat csak egészséges gyermekek és felnőttek látogathatják! Fertőző, lázas, kiütéses betegségben szenvedők azonnal kizárhatóak a foglalkozásból a többi egészséges gyermek és felnőtt védelmében(kivéve, ha a kiütéses betegség orvosi igazolással bizonyítottan nem fertőző).
 • Az intézmény egész területén és a bejárat 5 méteres körzetében tilos a dohányzás!
 • A csúszás-veszély miatt kérjük fokozottan ügyeljetek gyermeketekre, ne engedjétek őket szaladgálni! A foglalkozások előtti zuhanyozás mindenki számára kötelező! A piszkos pelenkákat kizárólag az erre rendszeresített tárolóban kell elhelyezni! Utcai cipővel az uszodatérbe és a babaöltözőbe belépni tilos.
 • Étkezni kizárólag az arra kijelölt helyen lehet (babaetető, illetve szoptatásra kijelölt hely a női öltözőben kialakított szoptatós sarokban), az uszodatérbe ételt bevinni tilos (kekszet sem)!
 • A szükséges felszerelés a babák számára: eldobható úszópelenka és jól záródó biciklis nadrág, fürdőlepedő, a nagyobb gyerekeknek papucs. Az uszodai papucs a felnőttek számára is kötelező a csúszásveszély miatt!

2. Működési feltételek

 • Babauszodánk a Halmay Alapítvány fenntartásával működik – közhasznú, nonprofit alapítvány. Alapítványunk,Babauszodánk vezetője: Kalovits-Ruzsonyi Ágnes, szakmai igazgató: Kalovits István.
 • Az alapítványi támogatásokat, felajánlásokat (a zavartalan működés érdekében) lehetőség szerint a bérlet első alkalmával kérjük befizetni. (Kérjük figyeljétek melyik bérlethez milyen dátumok tartoznak!) Kérjük vegyétek figyelembe, hogy adományaitokkal járultok hozzá működésünkhöz és sérült babás társaitok foglalkozásaihoz!
 • A befizetett foglalkozásokat –pl.betegség esetén- le kell mondani (telefon, sms, email), kizárólag ebben az esetben lehet-3 hónapig érvényes -pótlási lehetőséget kérni- külön meghirdetett vasárnapi pótlásokra, vagy hétköznap párhuzamos csoportban – kizárólag időpont egyeztetéssel! Így lesz olyan hét amikor kétszer tudtok  jönni, egyik a saját csoport a másik pedig a pótlásra megbeszélt alkalom. 
 • Ha nem tudjátok ezt vállalni, kérjük válasszátok az alkalmankénti támogatást. Ebben az esetben viszont nincs automatikusan fix helyetek a csoportban, minden alkalom előtt egyeztetés szükséges. 
 • A vasárnapi csoportoknak a pótlást a hétköznapi, esetenként szombati csoportokban tudunk biztosítani a szabad helyek figyelmében.
 • A le nem mondott pótlós órákat pótolni nem lehet! A pótlás lemondását kizárólag 24 órával az óra megkezdése előtt tudjuk elfogadni, 24 órán belüli lemondás esetén orvosi igazolást kérünk! A le nem mondott pótlás alkalma szintén elvész.
 • Munkatársaink úgy dolgoznak( szabályok és a lehetőségek határainak betartása mellett), hogy minden család a lehető legjobban érezze magát. Szívesen figyelünk gyermeketekre átöltözésetek idejére-kizárólag külön kérésre. (Ha nem jelzitek, az ebből adódó esetleges problémákért nem tudunk felelősséget vállalni! )
 • Az első foglalkozás előtt kérjük adjátok le az orvosi igazolásokat, ennek hiányában írásban nyilatkoznotok kell, hogy a baba egészséges, nincs olyan rendellenessége, amiről tudnunk kell!
 • Kérjük vigyázzatok értékeitekre, az ebből adódó károkért nem tudunk felelősséget vállalni! Az esetleges anyagi kár okozója köteles megfizetni a kár és következményeinek terheit, összegét.
 • A foglalkozásokat mindenki saját felelősségére veszi igénybe, a szabályok be nem tartásából adódó esetleges károkért, problémákért felelősséget nem vállalunk!

Kérjük kedves látogatóinkat, hogy tartsátok be a házirendünkben foglaltakat (támogatás, pótlás rendje). Megértéseteket, támogatásotokat előre is köszönjük!

További információért keress minket bátran, vedd fel a kapcsolatot munkatársainkkal, Facebookon vagy töltsd ki az Kapcsolat oldalon az űrlapot.

Letölthető házirendért kattints a pdf ikonra.