Bevezető

Bevezető a babaúszásba

Gyengéd ölelés, egymásra figyelés, megnyugtató vízi közeg, a babák egyéniségének elismerése és annak közös családi élményként való megélése – alkotják az 1990 óta működő Kalovits-módszer® alapjait – sok énekkel és játékkal. A program olyan nevelési módszer, ami tudatosan felépített játékrendszerével segítséget nyújt a családi kötődések elmélyítéséhez, a gyermekek testi-lelki fejlődéséhez, valamint közelebb visz bennünket gyermekünk megismeréséhez.

Bevezetés a babaúszásba

A kezdő csoportok foglalkozásai előtt (melyeket 3 hónapos kortól ajánlunk) érdemes eljönni személyesen az uszodánkba és tájékozódni a szükséges előkészületekről, a módszerről, a miértekről és a hogyanokról – de itt a honlapon is sok kérdésre választ kaphattok.

Búvárreflex

Az ún. búvárreflex ugyan 4-6 hónapos kor után valószínűleg elmúlik, de a családi vízi foglalkozások alkalmával ennek nincs túl nagy jelentősége. A Kalovits-módszer® célja ugyanis nem a babák edzése, víz alá “nyomogatása”, tüdőkapacitásának növelése. A 8-10 hónapos, vagy akár idősebb babák (és szüleik) is biztonságban tudják nálunk a gyermekeiket és örömmel vesznek részt vízi játékainkon.

Miért gyertek el hozzánk?

Beiratkozás

Mire lesz szükség a beiratkozáshoz?

Uszodáinkban fontosnak tartjuk a higiéniai előírások, a Népegészségügyi Intézet – rendeleteinek betartását (ezért a víz hőmérséklete nem lehet több 31-32 C foknál)
A medence vízért klórral fertőtlenítjük, a minimális értékkel, babaöltözőink megfelelően felszereltek. A bevezető a babaúszásba oldalunk megtekintése a legfontosabb információkról nyújt tájékoztatást nektek. Az alábbi felsorolásban szereplő eszközök és nyilatkozatok beszerzése még a jelentkezés előtt, megkönnyíti számotokra is a kellemes és jó hangulatú időtöltést.

Helyszínek

Budapest

Budapest, Dayka Gábor utca 3.

Rubin Wellness&Conference Hotel –  Kalovits Babauszoda

Csak babás csoportoknak fenntartott uszoda

+3620 923 2488

Zalaegerszeg

Zalaegerszeg, Fürdősétány 1.

Zalaegerszeg Termálfürdő

Bogárné Bolla Zsuzsanna

Email

+3630 227 0470

Siófok

Siófok, Szent László u. 183.

Galérius élményfürdő
Foglalkozások szombat délelőttönként – bejelentkezés szükséges

Kalovits István

+3670 417 4774