Foglalkozásaink

A Kalovits-módszer®

Életkoronkénti felépítés

A Kalovits-módszer® több évre ad lehetőséget a családok számára a születéstől kezdve egészen az 5-6 éves korig, a kezdő csoporttól, egészen az úszástanulásig illetve azon is túl; 45 percenként érkeznek az új csoportok, tehát a foglalkozás is nagyjából ennyi ideig tart(hat).

A foglalkozások heti 1 alkalommal vannak, időtartama : 45 perc, 1 baba és akár 2 szülő is részt vehet!

A foglalkozás menete

@Vékony Zoltán/ Kalovits Babauszi

Minden alkalommal babamasszázzsal és tornával kezdünk, utána megbeszéljük az adott napi teendőket, mit tanultunk, mit tudunk már és hogyan haladunk tovább. Minden babának és a szüleinek más a fejlődési ritmusa, kedve, hangulata, úgyhogy nem várhatjuk el, hogy mintegy sípszóra, együtt, egyformán csináljanak mindent.

A megbeszélést zuhanyozás követi, majd a csoportos vízi játékok következnek. Ne lepődj meg, sok, rég nem hallott gyermekdalt és mondókát fogsz hallani, remélhetőleg, babádnak Te is énekeled majd. Fontos a ritmus, a dal, a ringatás, épp ez teljesíti ki foglalkozásaink komplexitását, és nagyban segíti az egészséges és sérült babák fejlődését is.

Ezután foglalkozunk külön a családokkal, hiszen mindenhol más-más segítenivaló akad. A csoport létszáma maximum 8-10 család, de a haladóknál nem ritka a 4-5 fős csoport sem.

A babákat nem vesszük ki a szülők (családtagok) kezéből, mert úgy érezzük, jogtalan és helytelen lenne a szülő-gyermek kapcsolat harmóniájába idegenként betolakodni. A foglalkozásnak nincs vége, legalábbis vezényszóra nincs. Minden gyerek egyéni hőérzékeléssel, koncentrációs készséggel bír, így változó, hogy mikor fáradnak el.

Soha ne hasonlítsd a babádat a másik babához.

Van aki ebben, van aki abban kiemelkedő és ügyes, de még ha látszólag nem is csinál semmit a vízben, azért a többiek által elvégzetteket képes utánozni, fejben megjegyezni. Sokszor épp ezek a babák “ugorják át” tudásban társaikat egy idő után.

Csoportok

A kezdő csoportot, melyre 3 hónapos kortól lehet jelentkezni és 3 hónapig tart, a haladó csoportok követik. 2,5-3,5 éves kor között érkezünk el abba a korszakba, amikor a kicsi már egyedül tud(na) mozogni a vízben, de idegrendszerileg hihetetlen sok mozgást kell összerendezni az úszás során és általában érzelmileg sem alkalmas még arra, hogy a szülő nélkül foglalkozzunk vele a vízben. Ahhoz, hogy a szülőről leváljon, hogy a játékos foglalkozások után “oktassuk”, szükség van egy ún. átmeneti időszakra amely fél-egy évet jelent legtöbbször, ahol a foglalkozás-vezető lassan fokozatosan “kiszoktatja” a szülőket a medencéből.

Így a gyermeknek és a szülőnek sem lesz problémás a “leválás”. 4 éves kor után már szinte minden kisgyermek kész arra, hogy úszástudását csiszolgassuk, persze továbbra is kedvesen, játékos formában.

Foglalkozásaink

Fontos információk

Amennyiben többet szeretnél tudni programunkról, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltsd ki az alábbi űrlapot.

Információkérés

[wpforms id=”370″]