Covid-19 információk

Covid-19 információk

Kedves Szülők, Kedves Családtagok!

A covid-19 fertőzöttek számának emelkedésével az elmúlt napokban a kormány olyan szabályokat és intézkedéseket hozott amelyet felelős szolgáltatóként, babauszodaként nekünk is követnünk kell.

Kis létszámú csoportok

Uszodánk továbbra is nyitva van és jelentkezhettek kis létszámú csoportokba, azonban kérünk titeket, hogy legyetek tekintettel egymásra és felelősségteljesen a szabályok betartásával vigyázzatok magatokra is.

Szeptember 1-től csak olyan családokat tudunk fogadni, ahol egyáltalán nincs semmilyen tünete a családtagoknak. Ha a gyermek, vagy a kísérője bármilyen olyan tünetet mutat amely akár a covid-19 fertőzés, akár az egyszerű szezonális náthára jellemző, kérünk titeket, inkább maradjatok otthon.

Covid-19 előírás

Az irányadó előírás szerint “A beteg gyermek legalább 3 napja láztalan, légúti tünetei megszűntek, és a tünetek kezdete után legalább 10 nap eltelt, gyógyultnak nyilvánítandó. Tünetmentes fertőzöttek izolációját a fertőzés igazolása utáni 10. napon lehet feloldani.”

A Kalovits babauszi is kötelező érvényűnek tekinti ezt az iránymutatást, ezért kérünk titeket, hogy csak teljesen egészségesen és tünetmentesen gyertek hozzánk.

A hivatalos covid-19 információk és a központi ajánlás, szabály úgy szól, hogy ha nem valósítható meg a távolságtartás, és a maszk viselése a zárt helyiségben, akkor az előírtnál többen nem tartózkodhatnak abban a zárt légtérben. Így arra kérünk titeket, ha van rá mód és az idősebb vagy fiatalabb, még vagy már nem úszó, csak kísérő testvérek felügyeletét meg tudjátok oldani, akkor kérjük tartsátok inkább őket otthon.

A pótlások a már ismert módon lehetségesek, ehhez mindenképpen telefonon egyeztessetek munkatársainkkal.

Ha a családtagok a covid-19-re jellemző tüneteket észlelik magukon, kérjük, hogy forduljanak a család- vagy háziorvoshoz és kövessék az orvos utasításait. További hivatalos tájékoztató a Magyar Kormány és a járványkezelői szervek állásfoglalásáról alább elérhetők.

Koronavírus tájékoztató oldal
Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztató oldala

Kérdésed van?