Rólunk

Rólunk és a Kalovits Programról®

1990 óta több, mint 25 ezer család, megszámlálhatatlan cikk, TV- és rádióinterjú, de legfőképp igen sok mosolygós baba és elégedett szülő.

Kalovits Család

Vannak, akik a mai napig nem értik, miért fontos gyerekünket idejekorán megismerni, kapcsolatunkat igazán elmélyíteni, nekik egy csodás lehetőség a vízi mozgás. Azoknak, akikhez elér a filozófiánk, tudják, mennyire más értő szülőként, a gyermeket társként kezelve, vele együtt élni. Reménykedünk abban, hogy programunk minél több családot segít hozzá a megértéshez: gyermeked nem tulajdonod, hanem társad életeted útján, akiért felelősséggel tartozol. A lehetőség a kezedben van, mi pedig igyekszünk segíteni!

Kik vagyunk?

Kalovits István

Sportpedagógus, a Kalovits-módszer® kidolgozója. 1990 óta foglalkozik kisgyermekekkel és kisgyermekes családokkal. Elmélyült, néhol filozófikus gondolkodása szilárd alapokat teremtett a babaúszás speciális rendszerének kidolgozásához, ebbe több szakterület, számos kiemelkedő egyéniségét alapos átgondoltsággal vonta be. Empátiája és rugalmassága miatt a módszer folyamatosan meg tudott újulni, fejlődni hiszen a kisgyermekes családok, szülők visszajelzéseit beépíti a folyamatokba. Hét gyermekes családapa, a férfiak családon belüli egyenrangúságának élharcosa.

Ruzsonyi Ági

Kétdiplomás pedagógus, a módszer kialakításában, oktatásában és a tanfolyamok megszervezésében 1993-tól vesz részt. Fontos számára a család,  csoportok összetartozása, a lehetőségekhez képest a legelőnyösebb háttér kialakítása, a pedagógialag és pszichológiailag megalapozott és felépített rendszer kialakítása és továbbfejlesztése. Ötgyermekes családanyaként a gyermekek egyéniségének megőrzését, fejlődésük maximális segítését tűzte ki fő céljául. A Tündérfalva egyik alapítója – Nagy Veronikával együtt – amely a Kalovits-módszer® szárazföldi rendszerét használja bölcsődei-óvodai közegben. A KettőPontNulla újszerű budaörsi kezdeményezés megalkotója.