Rólunk

Kalovits-Program®

1990 óta több, mint 25 ezer család, megszámlálhatatlan cikk, TV- és rádióinterjú, de legfőképp igen sok mosolygós baba és elégedett szülő. Vannak, akik a mai napig nem értik, miért fontos gyerekünket idejekorán megismerni, kapcsolatunkat igazán elmélyíteni, nekik egy csodás lehetőség a vízi mozgás. Azoknak, akikhez elér a filozófiánk, tudják, mennyire más értő szülőként, a gyermeket társként kezelve, vele együtt élni. Reménykedünk abban, hogy programunk minél több családot segít hozzá a megértéshez: gyermeked nem tulajdonod, hanem társad életeted útján, akiért felelősséggel tartozol. A lehetőség a kezedben van, mi pedig igyekszünk segíteni!

Kalovits István (1947)

Sportpedagógus, a Kalovits-módszer® kidolgozója. 1990 óta foglalkozik kisgyermekekkel és kisgyermekes családokkal. Elmélyült, néhol filozófikus gondolkodása szilárd alapokat teremtett a babaúszás speciális rendszerének kidolgozásához, ebbe több szakterület, számos kiemelkedő egyéniségét alapos átgondoltsággal vonta be. Empátiája és rugalmassága miatt a módszer folyamatosan meg tudott újulni, fejlődni hiszen a kisgyermekes családok, szülők visszajelzéseit beépíti a folyamatokba. Hét gyermekes családapa, a férfiak családon belüli egyenrangúságának élharcosa.

Ruzsonyi Ági (1968)

Kétdiplomás pedagógus, a módszer kialakításában, oktatásában és a tanfolyamok megszervezésében 1993-tól vesz részt. Fontos számára a család,  csoportok összetartozása, a lehetőségekhez képest a legelőnyösebb háttér kialakítása, a pedagógialag és pszichológiailag megalapozott és felépített rendszer kialakítása és továbbfejlesztése. Ötgyermekes családanyaként a gyermekek egyéniségének megőrzését, fejlődésük maximális segítését tűzte ki fő céljául. A Tündérfalva egyik alapítója – Nagy Veronikával együtt – amely a Kalovits-módszer® szárazföldi rendszerét használja bölcsődei-óvodai közegben. A KettőPontNulla újszerű budaörsi kezdeményezés megalkotója.

 

Babaúszás - BoldogságprogramKiadványunk

Babaúszás – Boldogságprogram,
Ruzsonyi Ági, Kalovics István, Perfact-Pro Kft., 2007

Összefoglaló: Könyvünk elsősorban a gyermekekről, fejlődésükről, nevelési módokról szól; természetesen “vizes” szemszögből, és a babaúszás lehetőségeit is felsorakoztatva. Nagyon sok gyakorlati segítséget nyújt a hiszti-korszakban lévő, valamint a dacos gyermekek szüleinek, akárcsak a sokgyermekeseknek, az első gyermekeseknek, a babaúszásra készülőknek vagy az otthon pancsolóknak. Megtanít arra, hogyan válj magabiztosabb szülővé, és hogyan bízz jobban magadban. Természetesen arra is, milyen technikával köthetsz kompromisszumot gyermekeddel, győzheted le esetleges víziszonyodat, milyen egyszerű módon szabadulhatsz meg a gyerkőccel szemben támasztott, mindent elsöprő követelményrendszertől – vagy épp hogyan tudsz vele következetes lenni.

Megjelenéseink

Az oldal feltöltés alatt…