Szocializáció

Első kapocs a szülő

@Vékony Zoltán/Kalovits babauszi

Minden szülő szeretné, ha utódainak élete jobb volna mint az övé. Azzal is tisztában van mindenki, hogy a követelmények évről évre magasabbak, a mai életmód felsőfokú végzettségű, erős, egészséges, küzdőképes egyedeket igényel, az ezeket nem teljesítők hátrányos helyzetbe kerülnek, néha az életben maradásuk is nehéz. A szülők feladata nyilvánvaló, a lehetőségekhez képest úgy felkészíteni utódunkat, hogy megállja a helyét a világban.

“Többre vigye mint mi!” – erős a késztetés és a vágy, hogy ennek rendeljünk alá mindent a gyereknevelésben, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a gyermek egyéniségéből kell kiindulni, segítséget nyújtani a számára, megtalálni az adottságainak, tehetségének, képességeinek megfelelő lehetőségeket.

Önállósodás

A szocializációs törekvés önállósodással jár. A korán magára találó gyermek sértésnek is veheti a számára észrevehető segítséget és az elutasítással szerezhet pár kellemetlen pillanatot jószándékú szüleinek. Meg kell tanulnunk helyesen segíteni és a Kalovits program® modellel megmutathatjuk, mi igazán a szülők feladata. Ezzel a hozzáállással szerezhetjük meg a legjobban gyermekünk együttműködését, ami nélkül a nevelés és tanulás nem biztos, hogy örömforrás.

A szülő gyermek harcban sértődés nélkül a gyermek számára adni az elsőbbséget, ami nem lemondás a szülők részéről, hanem kötelesség, a nevelési játék része.

Életfeladat

Sokan vagyunk akik a felcseperedő emberkék közelében találtuk meg az életfeladatunkat. A kismamatornától az óvodai táncoktatásig igen sok helyszínen kerülünk kapcsolatban velük. Egy komplex rendszer része vagyunk, ahol a saját területünket magunknak kell behatárolnunk – és a határok igen szűkek.

Közösség

Az ember mindig kíváncsian vizsgálta önmagát, közvetlen környezetét. A legmeghatározóbb szocializációs közösség amivel a gyermek először találkozik, a család. A csecsemő és édesanyja közötti magas szintű interaktív kapcsolat igazolja azt a valószínűséget, hogy az életben megtanultakat a csecsemőkorban alapozzuk meg. Innen már csak egy lépés az észrevételek felhasználása a nevelésben, a nevelés színterei közül minden pedagógus a saját közegében figyel fel a babák csodálatos tulajdonságaira, igényükre, hogy foglalkozzanak velük, játékosságukra, de mindenekelőtt arra vonatkozó vágyukat hogy kommunikálhassanak. A természetes elemében visszakerült csecsemő a víz simogató, közvetítő, megnyugtató hatását fokozva megszerzi a szabad mozgás örömét, szülei kizárólagos figyelmét a közös játék közben.

Amennyiben többet szeretnél tudni programunkról, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltsd ki az alábbi űrlapot.

Érdemes bejelentkezés előtt átolvasni a bevezetőnket és házirendünket. Ha foglalkozásainkra vagy kíváncsi, kattints ide.

Információ kérés

Add meg a teljes neved.
Add meg a telefonszámodat amin elérhető vagy.
Add meg azt az email címedet amit napi gyakorisággal olvasol.
A 2018. május 25-e után életbe lépett Európai Uniós Adatvédelmi szabályozásnak megfelelően kérjük, hogy pipáld ki a checkboxot és úgy küld el nekünk az adataidat. Az adatokat a vonatkozó törvényeknek megfelelően tároljuk és bizalmasan kezeljük. A kapcsolati űrlap kitöltése nem minősül hírlevél feliratkozásnak, ezt az email címet csakis az érdeklődés tárgyában rögzítjük, hírlevelet rá nem küldünk.